2.9.2019 – Jussi Kokkonen voitti Japan Motors Cup asfalttisprintsarjan – juhlisti voittoa hääparin autonkuljettajan työtehtävissä

Kahdeksan osakilpailun mittainen, Autourheilun Kansallisen Keskusliitto AKK’n alainen Japan Motors Cup asfalttisprintsarja paketoitiin elo-syyskuun vaihteessa Joulupukin Pajan ympäristössä ajetuilla kahdella Napapiirin Vauhtiajot -rallisprint kilpailuilla. Vaihtelevassa loppukesän kelissä ajetuissa ja nopeatempoisissa kilpailuissa nähtiin huikeaa kilvanajoa niin sarjan yleiskilpailun, nuorten luokan kuin myös luokittaisista paremmuusjärjestyksestä. Lopulta lähes täydellisillä suorituksilla osakilpailusta toiseen BMW Compact autolla ajanut Jussi Kokkonen nappasi 17 mestaruuspisteen turvin pääpalkinnon eli Skoda Fabia henkilöauton avaimet.

Toiseksi parhaimman palkinnon nappasi rallisprintin todellinen ”Grand Old Man” eli Leif Tuomela, joka yli 700 kisastarttia nähneellä Alfa Romeo 1750 GTV autollaan piti kahden pisteen turvin kakkossijan. Lefan kakkossija varmistui vasta kun kauden viimeisessä kilpailussa kun Mikko Koivula nousi luokkavoitollaan CUP-pronssille ja Matti Alarautalahti sekä Jarmo Heikkinen jäivät omissa luokissaan kakkosiksi, sijoittuen lopputuloksissa paikoille neljä ja viisi. Nuorten luokan pääpalkinnon kotiutti Jere Salo, joka koko kilpailukauden kävi tasaista vääntöä kakkossijalle jäänyttä Kristian Kylmästä vastaan.

Sarjapromoottori Mika Myllylä piti hänen komennossaan ensimmäistä vuotta ollutta asfalttisprintsarjaa kaikin puolin menestyksekkäänä, jonka pohjalta on hyvä jatkaa uuden kilpailukauden suunnittelua.

– Ihan ensiksi haluan kiittää kaikkia osakilpailijärjestäjiä sekä kilpailuissa olleita toimihenkilöitä, jotka mahdollistivat hienot kahdeksan osakilpailua ja toiseksi isot onnittelut Jussi Kokkoselle yleiskilpailun ja Jere Salolle nuorten voitoista. Sarjapisteitä kun katsoo niin kummatkin ovat voittonsa ansainneet kun Kokkonen oli koko kilpailukauden täysin omaa luokkaansa ja niinpä hänellä oli varaa jättää viimeinen kilpailu ajamatta sekä siten seurata tuloksia ystäviensä hääauton kuljettajana. Kokkosen salaisuus oli tasaisuus kun hän kuudesta osakilpailusta nappasi täydet luokkapisteet sekä ns. jokerikorttien turvin vielä otti neljät niistä tuplana, Myllylä onnittelee.

– Paljon onnea myös himmeimmille mitalisijoituksien kuljettajille kuin luokittain menestyneille. Olemme koko kilpailukauden ajan pyytäneet palautetta ja sen mukaan olemme sarjaamme kehittämässä kun kilpailukauden 2020 kuviot loppuvuonna julkaistaan. Mielestäni vastasimme hyvin kysyntään ja kuljettajiemme toiveisiin. Uskon myös katsojien viihtyneen kilpailuissa ja siten tästä on hyvä jatkaa kohti Japan Motors Cup asfalttisprintsarjan historian toista kilpailukautta, Myllylä jatkaa.

Napapiirin Vauhtiajojen osakilpailujen televisiolähetyksen ns. ensiesitys on C More MAX TV-kanavalla torstaina 12.9.2019 klo 20:50 jonka jälkeen lähetys on katsottavissa myös sarjan kotisivuilla osoitteessa: www.japanmotorscup.fi.

Perinteikäs rallisprintin kilpailukauden päätösjuhla Sastamalassa Hotelli Ellivuoressa 26.10.2019

Lokakuun neljäntenä lauantaina Suomen Rallisprint sarjat jälleen kokoontuvat saman perinteikkään katon alle kun Sastamalan Hotelli Ellivuoressa vietetään kilpailukauden päätöstilaisuus. Tapahtuma alkaa klo 13 ja sen iltapäivän aikana käydään läpi niin kulunutta vuotta kuin katsotaan kilpailukauteen 2020. Sen jälkeen yhdessä syödään, saunotaan ja ajetaan kuluneen kilpailukauden pölyjä pois. Varaa majoitus suoraan Hotelli Ellivuoresta j muista mainita sana Rallisprint. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Hotelli Ellivuoren kanssa sovitut majoitushinnat
– 95eur / 2 hh / vrk
– 8oeur / 1 hh / vrk
hinnat sis. aamiaisen.

HUOM! Iltajuhla Ellinsalissa, jonka yhteydessä keittiömestari Jarkko Pulkkisen Iltabuffee hintaa a’ 25 eur.

Japan Motors Cup 2019 EPÄVIRALLISET lopputulokset, Top-10:
1. Jussi Kokkonen, BMW Compact, 257 pistettä
2. Leif Tuomela, Alfa Romeo 1750 GTV, 240 pistettä
3. Mikko Koivula, BMW M3, 238 pistettä
4. Matti Alarautalahti, Toyota Starlet, 238 pistettä
5. Jarmo Heikkinen, BMW 325i, 238 pistettä
6. Oskari Heikkinen, Ford Fiesta 1.6, 228 pistettä
7. Aki Mansikkamäki, Toyota Starlet, 225 pistettä
8. Samuli Aalto, Mitsubishi Lancer Evo IX, 224 pistettä
9. Tomi Ahjoniemi, Honda Civic, 221 pistettä
10. Juho Mäki-Tammela, Mitsubishi Lancer Evo IX, 218 pistettä

Nuoret, Top-4:
1. Jere Salo, Ford Fiesta 1.6, 222 pistettä
2. Kristian Kylmänen, Peugeot 206 XS, 210 pistettä
3. Kasperi Heikkinen, Ford Fiesta 1.6, 180 pistettä
4. Walle Pajuoja, Renault Megane, 47 pistettä

Klikkaa ja katso kuvia kisoista

7.7.2019 – Japan Motors Cup Happy Beach osakilpailussa Jukka Olkoniemi rikkoi rataennätyksen ja Jussi Kokkonen syrjäytti Leif Tuomelan sarjajohdosta

Heinäkuun ensimmäisenä lauantaina Vaalan Säräisniemen Happy Beachin alue keräsi yhteensä 151 kilpailijaa mittamaan paremmuuttaan upeissa maisemissa ajetulle 3,3 kilometrin mittaiselle ja perinteikkäälle katuradalle, jossa nähtiin mm. miten Jukka Olkoniemi teki vakuuttavan rataennätyksen rallisprint -viritteisellä ns. seuraavan sukupolven Skoda Fabia R5 autollaan, kuinka Jussi Kokkonen oli jälleen kaksivetoisten nopein ja otti komentoonsa sarjajohtajan roolin sekä kuinka Jarmo Heikkinen dramaattisesti kaatoi autonsa hetkellä, joka käytännössä syöksi hänet ulos mestaruustaistelusta.

Puolipilvisessä ja lievästi viileässä keskikesän kelissä ajetussa säässä, eli kaikille tasapuolisissa olosuhteissa, nähtiin jokaisessa luokassa kiivasta kilvanajoa aina molempien kierrosten lähdöstä maaliin kun nelivetoisissa Jukka Olkoniemi väläytti uuden rallisprint -viritteisen Skoda Fabia R5 autonsa kilpailukykyä ja oli lopulta huikeasti 0,13 sekuntia Skoda Octavia WRC-autolla kilpailussa ajanutta Juha Mäkelää nopeampi. Skoda -kaksikko jätti perinteikkäät asfalttisprintin kestomenestyjät täysin statistin rooleihin. Vastaavasti kaksivetoisissa Jussi Kokkoselle ei jälleen löytynyt vastusta kun hän kiidätti BMW-kilpuriaan 1,64 sekuntia nopeammin kuin kukaan muu. Lisäksi kun Kokkonen käytti kilpailukauden toisen ns. jokerikortin ja nappasi jälleen täydet sarjapisteet niin hän on tukevasti 24 pisteellä kiinni sarjan pääpalkinnosta eli Skoda Fabia henkilöautosta. Nuorten sarjassa Jere Salo ja Kristian Kylmänen jälleen ajoivat ristiin sijat 1 ja 2. Näin myös Nuorten sarjan voittokamppailu huipentuu elokuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemen Napapiirillä ajettavissa kahdessa finaalikilpailussa.

Promoottori Mika Myllylä piti jälleen näkemästään, eli runsaslukuisesta kilpailijamäärästä, Vaalan Happy Beachin upeasta kilpailupaikasta sekä ennen kaikkea erittäin tasokkaasta kilvanajosta, jossa lopputulokset eivät jättäneet seliteltävää.

– Tavoilleen uskollisesti kilpailun järjestäjä Rokuan Raketit järjestivät jälleen CUP-vaatimustasomme mukaisen tapahtuman, jossa runsaslukuinen yleisö sai varmasti vastinetta pääsylipuilleen kun menestystä janoavat kilpailijat tekivät kaikkensa paremmuutensa hyväkseen. Iso kiitos ja kumarrus Rokuan Raketeille, jonka Happy Beach asfalttisprintissä ehdottomasti haluaisimme ajaa CUP-kilpailua myös ensi vuonna, Myllylä kertoo.

– Jukka Olkoniemen nelivetoluokan 0,13 sekunnin voitto on ehdottomasti niitä hetkiä, mitkä pakottaa kanssakilpailijoita tekemään kehitystyötä autonsa tai ajotaitojensa eteen. Luulen, että sarjamme konkarikuljettajat saivat nyt kokonaan uuden haasteen ja siten on erittäin mielenkiintoista nähdä kuka nyt seuraavan kuuden viikon tauon aikana loihtii autonsa ja ralliranteensa sellaiseen iskuun, että Olkoniemen sarjamme Rovaniemen päätösosakilpailussa pystyy haastamaan. Vastaavasti kaksivetoisissa Leif Tuomelan alkukautena keräämät tuplapisteet riittivät Happy Beachille saakka, jossa kuitenkin Jussi Kokkonen niittasi tukevan 24 pisteen johtoaseman kun ajamatta on siis kaksi osakilpailua eli yhteensä neljä lähtöä. Käytännössä Jussi Kokkoselle riittäisi perussuoritukset CUP-tittelin voittamiseksi, mutta koska moottoriurheilussa voi mitä tahansa sattua niin odotellaan rauhassa elo-syyskuun vaihteen viimeisten osakilpailujen maalilipun heilahdusta ennen kuin Skoda Fabia henkilöauton avaimia luovutellaan, Myllylä jatkaa.

Napapiirin Vauhtiajot eli ns. Yöttömän Yön rallisprintit ajetaan perjantaina 30.8.2019 klo 14 ja lauantaina 31.8.2019 klo 12m jonka jälkeen illalla Ravintola Three Elvesin katon alla palkitaan menestyjät ja juhlitaan voittajia seisovan pöydän ääressä. Rovaniemen Urheiluautoilijat suosittelee kilpailijoita varaamaan jo nyt majoituksen esim. Santa Claus Holiday Village mökkikylästä, jossa pystyy huoltamaan kilpa-ajoneuvoa oman mökin pihalla. Lisäksi palkintotilaisuuden illalliskortit kannattaa hankkia etukäteen majoitusvarauksen yhteydessä. Varikkoalueella palvelevat ravintolat lounasaikaan ja rallitarjous seisovasta pöydästä on koko kilpailun ajan 9,90€. Ala carte keittiö on auki päivittäin 17.00-21.30.

Santa Claus Holiday Villagen mökit sisältää aamiaisen, liinavaatteet ja pyyhkeet sekä loppusiivouksen. Varatessa muista mainita, että kyseessä on Rallitarjous. Varaa mökkisi puhelimitse: 040 1593 811 / Santa Claus Holida Village.
– 89 EUR / vrk / 1-2 hlö:ä
– 119 EUR / vrk / 3 hlö:ä

Lopputulokset Happy Beach asfalttisprint 2019, Vaala:

4WD top-5:
1. Jukka Olkoniemi, Skoda Fabia R5, 2:07.04sek
2. Juha Mäkelä, Juha Mäkelä, Skoda Octavia WRC, +0,13sek
3. Juho Mäki-Tammela, Mitsubishi Lancer Evolution, +2,00sek
4. Toni Ahola, Mitsubishi Lancer Evolution, +3,35sek
5. Tuukka Hallia, Mitsubishi Lancer Evolution, +3.53sek

2WD top-5:
1. Jussi Kokkonen, BMW Compact, 2:15.13
2. Harri Hietala, BMW 120D, +1,64sek
3. Mikko Koivula, BMW M3, +2,43sek
4. Maro Sutinen, Hyundai Accent, +3,06sek
5. Pekka Kinnunen, BMW M3, +3.30sek

17.6.2019 – Mikko Koivula, Jarmo Heikkinen ja Matti Alarautalahti menestyksekkäästi haastoivat Japan Motors Cup sarjajohtajat Leif Tuomelan ja Jussi Kokkosen – Jari Lamminsivu koko kilpailun nopein

Nokian Ajoharjoitteluradan alueella ajetussa Japan Motors Cup kilpailukauden 2019 viidennessä osakilpailussa vakuuttavasti aikaisemmissa neljässä osakilpailussa luokkavoitosta toiseen purjehtinut Jussi Kokkonen kohtasi ensimmäisen kerran voittajansa kun 2,750 kilometrin mittaisella ja vuoristoratamaisella erikoiskokeella Mikko Koivula nappasi luokkavoiton hulppealla 0,02 sekunnin marginaalilla. Lisäksi kun Matti Alarautalahti piti kaksivetoisten kovinta kyytiä ja Koivulan tapaan nappasi ns. jokerikortin turvin tuplapisteet niin sarjatilanne tasoittui ja mestaruustaisteluun Kokkoselle ilmoittautui haastajia. Vastaavasti kun sarjajohtaja ja rallisprintin todellinen legenda Leif Tuomela saalisti myös luokkavoiton ja täydet sarjapisteet niin hänen komennossaan jatketaan myös heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Vaalan nautinnollisella radalla ajettavassa Japan Motors Cup asfalttisprintsarjan kuudennessa osakilpailussa.

Nelivetoisissa Jari Lamminsivu teki näyttävän paluun yleiskilpailun ykkösmieheksi kun hän vakuuttavasti reilun sekunnin marginaalilla jätti taakseen niin edellisessä Raahen osakilpailuviikonlopussa loistaneet Juho Mäki-Tammelan, Tuukka Hallian, Toni Aholan sekä Erkki Koskelon, joka Raahen menestyksen myötä tunnetaan nykyään Suomen vanhimpana rallisprintin SM-sarjan osakilpailuvoittajana.

Kokonaisuudessaan Nokian osakilpailu oli jälleen erinomaisesti sujunut ja vauhdikkaan kuuma kesäpäivä, jossa niin runsaslukuinen yleisö kuin kilpailijat sekä heidän edustajansa nautinnollisesti viihtyivät. Japan Motors Cupin sarjapromoottori Mika Myllylä kokee Nokian kilparadan kuuluvan rataprofiililtaan Suomen hienoimpien ns. katuratojen joukkoon.

– Ensinnäkin meillä oli kolmas peräkkäinen viikonloppu, jossa kilpailun järjestänyt taho teki upeaa työtä. Aikaisemmin Kauhavalla sekä muutama viikko myöhemmin Raahessa osakilpailujärjestäjät olivat rakentaneet niin Rallisprintin SM-sarjan kuin Japan Motors Cup laatuvaatimukset täyttäneet osakilpailut ja nyt Nokian Urheiliautoilijat jatkoivat samanlaisella suorituksella. Iso kiitos niin kilpailun järjestäjille kuin kilpailijoille siitä, että meillä oli jälleen mitä mainioin vauhtiviikonloppu, Myllylä kertoo.

– Tuloslistaa kun analysoidaan niin voidaan todeta, että Matti Alarautalahden ja Mikko Koivulan otteet toivat kokonaan uutta jännitystä Jussi Kokkosen ja Leif Tuomelan alkukauden hallinnan jälkeen. Lisäksi kun Jari Lamminsivu otti yleiskilpailussa ison voiton muista asfalttisprintin nelivetoisista erikoismiehistä niin oli erittäin hienoa nähdä, että kilpailupaikalla ensimmäistä kertaa näytillä ollut pääpalkinto eli Skoda Fabia henkilöauto kiinnosti useaa kuljettajaa venymään ehkäpä koko autourheiluharrastuksensa parhaimpiin suorituksiin, Myllylä jatkaa.

Japan Motors Cup asfalttisprintsarjan kilpailukauden kuudes osakilpailu ajetaan Vaalan Happy Beachilla, joka on vuodesta toiseen ollut asfalttisprint -kuljettajien yksi suosituimmista katuradoista.

HUOM! Kilpailun kuvat löydät Galleriasta!

28.5.2019 – Viileät ja epävakaat olosuhteet riesana Raahen Japan Motors Cupissa – Jussi Kokkonen Raahen CUP-pistekuningas

Raahen Yritysperän teollisuusalueella ajetussa Rallisprintin SM-sarjan ja Japan Motors Cupin toisessa yhteisviikonlopussa sankka joukko menestyksestä, maineesta ja kunniasta ajaneita kuljettajia mittasi paremmuuttaan keväisen viileissä ja epävakaisissa olosuhteissa kun lauantaina ripsinyt sade kostutti radan kesken kilpailua ja näin isolla numerolla kilpailussa ajaneet kuljettajat eivät pystyneet vastaamaan pienellä numerolla ajaneiden vauhtiin ja näin esimerkiksi sunnuntaina voittanut Tuukka Hallia jäi yli seitsemän sekunttia pitkän autourheilu-uransa ensimmäisen Rallisprintin SM-sarjan osakilpailuvoiton napanneesta Erkki Koskelosta. Sunnuntain kuivan kelin kilpailussa Hallia palasi jälleen nelivetoluokan voittajaksi kun hän oli lopulta huikeasti vain 0,1 sekuntia kärkikahinoihin noussutta Juho Mäki-Tammelaa nopeampi.

Kaksivetoisissa BMW Compact autoa käskyttävä Jussi Kokkonen oli jälleen pitelemätön ja kahden kaksivetoluokan yleiskilpailun nopeimman suorituksen sekä täysien luokkapisteiden lisäksi hän käytti toisen ns. jokerikortin, jonka myötä hänen keräämät sarjapisteet tuplattiin. Kokkonen oli Raahen kilpailuviikonlopun Japan Motors Cupin ainoa kuljettaja, joka pystyi kummastakin ajetusta osakilpailusta täydet CUP-pisteet keräämään ja sen myötä hän sai kahdeksan pisteen turvin kurottua edelleen sarjajohdossa ajavan Leif Tuomelan etumatkaa kiinni. Kaksivetoisissa luokkavoittoihin ylsi myös Jorma Telkinen, Jarmo Heikkinen ja Kimmo Viero, jotka samalla parantelivat osakkeitaan kun kilpailukaudesta on vielä puolet eli neljä osakilpailua ajamatta.

Näin neljän ajetun osakilpailun jälkeen rallisprintin konkarikuljettaja Leif Tuomela on neljän pisteen sarjajohdossa. Kuitenkin kun Tuomela käytti Raahessa toisen ja samalla viimeisen ns. jokerikortin niin Kokkosella on etulyötiasema kun hänellä on vielä toiset ns. tuplapisteet käyttämättä. Nuorten luokan voitosta ajavat Kristian Kylmänen ja Jere Salo, jotka kummatkin vuorotteli niin palkintokorokkeen korkeimmalla kuin toiseksi korkeimmalla korokkeella. Naisissa Meiju Viitanen, Marjo-Riitta Mansikkamäki ja Liisa Sutinen kävivät molempina kilpailupäivinä kovimman kamppailun paremmuudestaan.

– Raahen lauantain kilpailun puolivälin tienoilla alkanut tihkusade vaikutti tuloksiin ja sen myötä osa kuljettajista hyötyi paljon ja osa hävisi ennen kuin he olivat edes lähtöviivalle asettuneet. Siltikin Jussi Kokkonen näytti, edellisten Kauhavalla ajettujen osakilpailujen tapaan olevansa kaksivetoisten kuningas ja kun sarjatilannetta katsoo niin voidaan todeta, että Kokkonen ja Jarmo Heikkinen ovat tähän mennessä parhaiten onnistuneet keräämään pisteitä ajetuista neljästä kilpailusta. Huomioitavaa on kuitenkin, että sarjasääntöjemme mukaisesti kaksi huonointa tulosta otetaan lopputuloksista pois eli mitään ei ole siis vielä ratkaistu, promoottori Mika Myllylä kertoo.

– Iso kiitos Rallisprintin SM-sarjalle kahdesta yhteisestä osakilpailuviikonlopusta. Yhteistyömme on saumatonta ja sitä tulemme myös ensi vuonna ehdottomasti jatkamaan. Nyt kun rallisprintin SM-sarja jää pitkälle tauolle odottamaan syksyisiä sorakilpailuja niin sillä välin Japan Motors Cup käy Nokialla sekä Vaalassa ja elokuun viimeisenä viikonloppuna huipentuu Lapissa. Vaikka kilpailukausi 2019 on vasta puolivälissä niin olemme jo käynnistänneet kauden 2020 suunnittelun. On siis täysin varmaa, että Japan Motors Cup asfalttisprintsarja saa jatkoa ja näin ollen kaikenlainen palaute sarjan kehittämiseksi on tervetullutta, Myllylä jatkaa.

HUOM! Kilpailun kuvat löydät Galleriasta!

14.5.2019 – Japan Motors Cup asfalttisprintsarja käynnistyi Kauhavalta – Lähes 600 kilpailun konkari Leif Tuomela sarjakärkeen

Vuoden tauon jälkeen Autourheilun Kansallisen Keskusliiton alainen ja CUP-tason asfalttirallisprintsarja, Japan Motors Cup, käynnistyi Kauhavan LSK Business Park alueella ajetuilla kahdella osakilpailulla, joista lauantainen oli samalla myös Rallisprintin SM-sarjan osakilpailu.

Kevään vaihtelevissa olosuhteissa ajetuissa kilpailuissa nuori mäntsäläläinen Tuukka Hallia näytti miten vauhti on verissä kun hän kiidätti Mitsubishi Lancer Evolution VI autoaan samanlaisiin tuloksiin kuin lukuisia rallisprintin Suomenmestaruuksia uransa aikanut napannut isänsä Tomi Hallia. Tuukka oli lauantaisen kilpailun suvereenisesti nopein kuljettaja tasan kahden sekunnin marginaalilla Jari Lamminsivuun. Sunnuntaina Hallian voittomarginaaliksi kirjattiin 1,7 sekuntia ennen Jukka Olkoniemeä.

Kaksivetoisissa Jussi Kokkonen kiidätti BMW Compact autoaan lauantaina niukasti 0,05 sekunnin ja sunnuntaina suvereenisti 1,65 sekunnin voittoihin. Tuplavoittojen myötä niin Hallia kuin Kokkonen ovat kummatkin 57 sarjapisteessä, jotka kuitenkin riittää vain kakkos- ja kolmossijaan; Lähes 600 kilpailun kokemuksella huikeaa uraansa jatkava Leif Tuomela päätti heti käyttää ns. jokerikortin, jonka myötä hänen sunnuntaiset sarjapisteet tuplattiin. Näin Alfa Romeo 1750 GTV autolla ajava yksi Suomen rallisprint legenda johtaa Japan Motors Cupia kun sarjasta on kaksi kahdeksasta osakilpailusta ajettu.

– Vaikka itse kilpailut olivat niin Tuukka Hallian ja Jussi Kokkosen näytöstä niin silti hyvän vastuksen antoivat kaikki kanssakilpailijat. Sitten kisakonkari Leif Tuomela näytti nuoremmilleen miten otetaan media-aika haltuun ja sunnutaisten tuplapisteiden myötä hän suvereenisesti johtaa sarjaa. Vaikka olosuhteet olivat vaihtelevat ja myös vaativat niin siitä huolimatta kesäinen asfalttisprintsarjamme sai oikein mukavan alun, promoottori Mika Myllylä kertoo.

– Japan Motors Cup debyyttikilpailut sujuivat erinomaisesti kun AL-Härmä oli järjestänyt hienon vauhtitapahtuman. Lisäksi kun yhteistyö Rallisprintin SM-sarjan kanssa sujui saumattomasti niin oli ilo ja kunnia saada olla mukana järjestämässä niin kilpailijoille kuin katselijoille mukavaa vauhtiviikonloppua. Iso kiitos siis kaikille tapahtumissa mukana olleille ja tästä on hyvä jatkaa jo reilun viikon päästä Raahessa ajettavissa sarjamme seuraavissa kahdessa osakilpailussa, Myllylä kiitteli.

HUOM! Kilpailun kuvat löydät Galleriasta!

1.5.2019 – Japan Motors Cup asfalttisprintsarja käynnistyy lähes sadan kuljettajan voimin!

Kokonaan asfaltilla ajettava, kahdeksan osakilpailun mittainen Japan Motors Cup rallisprintsarja saa vauhdikkaan startin kun toukokuun toisena viikonloppuna sarjan kaksi ensimmäistä osakilpailua ajetaan AL-Härmän järjestämissä LSK Business Park kilpailuissa, joista ensimmäinen on myös Rallisprintin SM-sarjan kilpailukauden kolmas osakilpailu.

Jatkettuun määräaikaan mennessä sarjaan ilmoittautui yhteensä 97 kilpailijaa, joka promoottori Mika Myllylänkin mielestä takaa erinomaiset lähtökohdat kiireiselle kesälle.

– Kun sarjaamme ilmoittautuneiden listaa katsoo niin ilokseni saan todeta, että siellä on mukana niin edellisvuosilta tutut konkarikuljettajat kuin runsaasti uusia ja entuudestaan täysin tuntemattomia kuljettajia, joita on varmasti ilo tavata Kauhavan kilpailuvarikolla. Kaikkinensa voin todeta, että myös asfalttisprintsarjalle on edelleen kysyntää ja on kunnia pystyä vastaamaan siihen tarpeeseen, Myllylä kertoo.

Luokkia yhdistetään

Sarjasääntöjen mukaisesti mikäli määräaikaan mennessä luokkakohtaisesti ilmoittautuu vähemmän kuin viisi (5) kuljettajaa, on sarjajärjestäjällä oikeus yhdistää luokkia. Näin ollen Japan Motors Cup kilpasarjan organisaatio päättänyt, että isot yli 2200cc luokat 5, 7 ja 9 yhdistetään yhdeksi uudeksi ja naisten luokat 10, 11 ja 12 yhdistetään yhdeksi naisten luokaksi. Yhdistämisellä mahdollistetaan myös ko. luokkien kuljettajille mahdollisuus ajaa sarjan pääpalkinnosta eli Skoda Fabia henkilöautosta.

Tuplapisteiden kerääminen

Kilpailukauden aikana kuljettaja voi kaksi (2) kertaa käyttää ns. jokerikortin jolloin hänen osakilpailussa keräämät sarjapisteet tuplataan pois lukien osallistumisbonuspisteet. Kun kuljettaja haluaa kerätä ko. tuplapisteet, tulee hänen ilmoittaa asiasta viimeistään kilpailua edeltävänä iltana 20.00 mennessä sarjasihteeri Jyrki Lampelalle, puh. 040 775 4524, jyrki@japanmotorscupfi.test.cchosting.fi. Ilmoituksen voi tehdä soittamalla, sähköpostilla, tekstiviestillä tai WhatsApp viestillä.

Veikko Lehtonen in Memoriam

Huhtikuun puolivälissä Rallisprintin Lajiryhmän puheenjohtaja Veikko Lehtonen menehtyi. ”Weka” toimi pitkän autourheilu-uransa aikana niin aktiivisena kilpailijana, kilpailujen toteuttajana, seuratoimijana Nurmijärven Urheiluautoilijoissa kuin liiton luottamustehtävissä rallisprintin Lajiryhmässä, jonka puheenjohtajaksi ryhmä valitsi hänet vuoden 2019 alussa. Lisäksi hän toimi pitkään rallisprintin tuomariston puheenjohtajana.

– Veikko oli tuttu näky rallisprint kilpailuissa ja muutenkin hyvä ystävämme, jonka poissaolo tulee loistamaan tulevissa kilpailuissa, koska hänen positiivisuutta, ystävällisyyttä sekä avuliasta asennetta jäämme kaipaamaan. Japan Motors Oy sekä koko Japan Motors Cup organisaatio ottaa osaa läheisten suruun ja tulemme Wekan muistoa kilpailukauden aikana kunnoittamaan, kilpailijoiden yhdyshenkilö Erkki Koskelo kertoo.

1.1.2019 – Japan Motors Cup 2019 asfalttisprintsarjassa pääpalkintona henkilöauto – CUP -arvosta kilpaillaan vuoden tauon jälkeen!

Autourheilun Kansallisen Keskusliitto AKK-Motorsport ry:n virallinen asfalttisprint CUP-mestaruus on jälleen jaossa kun kesällä 2019 kilpailijat mittaavat paremmuuttaan yhteensä kahdeksassa Japan Motors Cup asfalttisprintsarjan osakilpailussa. Näin vuonna 2003 alkunsa saanut asfalttisarja saa jatkoa osakilpailuissa, joista kaksi ajetaan Rallisprintin SM-sarjan yhteydessä.

Toukokuun alussa Kauhavalta käynnistyvässä ja elokuun viimeisenä viikonloppuna Kittilän Leville päättyvässä sarjassa niin yleisen luokan kuljettajat kuin juniorit, naiset ja seniorit kisaavat CUP-mestarin tittelistä, jonka pääpalkintona on Skoda Fabia henkilöauto muita esine- ja rahapalkintoja unohtamatta. Lisäksi nuoret kilpailevat omasta sarjamestaruudestaan, jonka pääpalkintona on kuljettajan ja kilpailukauden brändäys kaudelle 2020 muita esine- ja rahapalkintoja unohtamatta.

Japan Motors Cup asfalttisprintsarjan uutena vetäjänä on autourheilun todellinen erikoismies Mika Myllylä, jolta löytyy runsaasti kilpailukokemusta niin rallista kuin erityisesti rallisprintistä. Aikaisemmat kilpailukaudet Japan Motors Cup sarjaa edeltäneen Future Cupin yleiskilpailun voitoista useita vuosia ajanutta Myllylää avustaa Erkki Koskelo, joka vuonna 2003 on perinteikkään asfalttisprintsarjan laittanut aluille. Lisäksi sarjaorganisaatiossa kilpailijoita palvelee Jyrki Lampela ja Jani Kekoni, jotka kummatkin ovat myöskin vuodesta 2003 lähtien toimineet asfalttisprintin sarjahistorian kaikkien aikaisempien promoottoreiden apuna.

– Minulle ralli ja erityisesti kesäinen asfalttirallisprint on ollut lähestulkoon elämäntapa ja kun vuonna 2018 sarjaa ei järjestetty niin kieltämättä hieman tylsä kesä oli kaikilla. Kun AKK-Motorsport ry päätti jakaa sarjan promootio-oikeudet uudestaan niin vuonna 2003 asfalttisarjan perustaneen Erkki Koskelon kanssa haettiin oikeuksia ja kun ne saimme niin nyt aikomuksenamme on palauttaa arvostettu kilpasarja sellaiseksi kuin se aikoinaan oli eli enemmän rallisprintin ajan hengen mukaiseksi, Myllylä kertoo.

– Olemme loppuvuoden 2018 ajan tehneet valtavasti ns. pohjatöitä ja tiivissä yhteistyössä Rallisprintin SM-sarjan kanssa olemme päättäneet, että kahdessa kesän kilpailussa kummankin sarjan kilpailijat keräävät sarjojen mestaruuspisteitä samoissa tapahtumissa. Näin kätevästi rallisprinttiä harrastava voi kesän kilpailuissa ajaa myös 1/3 rallisprintin SM-sarjan osakilpailuista. Muutenkin kahdeksan osakilpailua kattava Japan Motors Cup asfalttisprintsarja sisältää erinomaisia autourheilutapahtumia niin Kauhavalla, Raahessa, Nokialla ja Rokualla kuin Levillä, joissa tarjolla on perinteikkäitä ja kovasti tykättyjä katuratoja, Koskelo jatkaa.

Uudistuksia pistelaskutavassa

Japan Motors Cup asfalttisprintsarjan voi voittaa ryhmästä ja luokasta riippumatta kilpailija, joka omassa sarjassaan kerännyt sarjasääntöjen mukaisesti eniten pisteitä. Osakilpailussa CUP-pisteet lasketaan jokaisesta ajetusta kierroksesta erikseen ja pisteisiin lasketaan sarjapistetaulukon mukaisesti siten että jokainen saa sen pistemäärän mikä hänen sijoituksensa on sarjaan osallistuvista kilpailijoista omassa luokassaan kussakin lähdössä. Varsinaisiin loppupisteisiin lasketaan sarjan jokaisen lähdön (16 lähtöä) pisteet yhteensä, joista kolme huonointa lähtöä vähennetään pois.

Sarjapisteiden lisäksi jaetaan osakilpailuun osallistumisesta bonuspisteitä sekä kuljettaja voi kaksi kertaa kauden aikana käyttää rallisprintin SM-sarjasta tutun ns. jokerikortin eli haalia tuplapisteet kahdesta ennakkoon ilmoittamasta kilpailusta.

– Pistelasku on kaikille reilu ja sellainen, että se suosii tasaisesti osakilpailuissa menestyvää kuljettajaa. Koska kolme huonointa tulosta jätetään lopullisista tuloksista pois, on kilpailijalla siten kolme kertaa varaa myös epäonnistua. Lisäksi kun mukaan laskentaan osallistumisbonuspisteet sekä kaksi kertaa kauden aikana käytettävissä oleva jokerikortti tuplapisteiden keräämiseen niin tulossa on varmasti yksi mieleenpainuvimmista kilpailukausista miesmuistiin, pistelaskuyhtälöistä vastaava sarjasihteeri Jyrki Lampela kertoo.

– Vuodesta 2003 lähtien minä, Jyrki Lampela ja Erkki Koskelo olemme, tavalla tai toisella, olleet mukana asfalttisprintsarjan vetämisessä tai tukemisessa ja olemme erittäin tyytyväisiä, että uusi promoottori Mika Myllylä luottaa kokemukseemme. Mika on rauhallisella, mutta erittäin varmalla otteellaan erinomaisesti jo nyt yhdistänyt niin kilpailijoita kuin osakilpailuja tekeviä tahoja ja kun meillä on vielä puoli vuotta aikaa kehittää Japan Motors Cup kokonaisuutta ennen ensimmäistä osakilpailua niin olen myös vakuuttunut, että tulemme näkemään hienoja katuradoilla ajettavia kilpailuja sekä ennen kaikkea huikean taistelun sarjan monenmoisista palkinnoista, tiedotus ja PR-toiminnasta vastaava Jani Kekoni jatkaa.

Marko Sinivuori Japan Motors Cup rengaspalkinnon voittaja – Asfalttisarjan ensimmäiset osakilpailut toukokuun toisena viikonloppuna

Kaikkien vuodenvaihteeseen 2018-2019 ennakkoilmoittautuneiden kesken sarjapromoottori Mika Myllylä ja sarjan PR-toiminnasta vastaava Jani Kekoni arpoivat AVON -kilparengassarjapalkinnon. Mallusjoella Japan Motors Oy toimitiloissa suoritetussa arvonnassa Marko Sinivuoren nimi nousi palkintopokaalissa olleista nimiliuskoista ja näin ollen Toyota Starletilla kilpaileva Joensuun Urheiluautoilijoita edustava kuljettaja pääsee ruopaisemaan uusilla kilparenkailla kun lumet valtakunnastamme sulavat.

Televisiointi maksullisella C Morella, ilmaisella Alfa TV’llä ja YouTubessa!

Osakilpailuviikonloput televisioidaan Alfa-TV ja C More TV-kanavilla. Lisäksi samat koostelähetykset ovat nähtävissä YouTubessa TV-ensiesityksen jälkeen. Televisioinnin toteuttaa Härmän BV-Team Production Oy.

Japan Motors Cupin osasto Hanaa! Expolla kiinnosti autourheilukansaa

Joulukuun ensimmäisenä päivänä Lahden Messukeskuksessa autourheiluhistorian ensimmäistä kertaa järjestetty Hanaa! Expo keräsi yhteensä 2537 messuvierasta tutustumaan lukuisien moottoriurheilun toimijoihin. Myös Japan Motors Cup oli edustettuna osastolla, jossa sarjan pääpalkinto eli uusi Skoda Fabia henkilöauto oli näytillä kera Erkki Koskelon huipputehokkaan Mitsubishi Lancer Evolution rallisprintin erikoisauton. Lisäksi osastolla oli messuvieraiden käytössä supersuosittu VR-rallisimulaattori, jossa kuljettaja pääsi kokeilemaan taitojaan niin asfaltti- kuin soraerikoiskokeilla.

Kahdeksan tunnin aikana sarjaorganisaation Jyrki Lampela ja Jani Kekoni jututtivat messuvieraita samalla VR-simulaattorielämyksiä mahdollistaen. Lisäksi usea Japan Motors Cup asfalttisprintsarjaan ilmoittautunut kuljettaja kävi kertomassa kuulumisiaan, odotuksiaan sekä myös toivomuksiaan tulevan kesän kahdeksalta osakilpailulta, joista kaksi ajetaan Rallisprintin SM-sarjan yhteydessä.

– Hanaa! Expo oli kaikin puolin menestystarina, jossa moottoriurheilun parissa toimivat tahot sekä heidän palveluistaan nauttivat moottoriurheilijat erinomaisesti kohtasivat toisensa. Myös meillä Japan Motors Cupin osastolla kiinnostusta riitti koko Expon kahdeksan tunnin ajan kun tarinaa riitti niin entuudestaan tuttujen rallisprint -kuljettajien kuin tulevien sellaisten kanssa. Oli mahtavaa nähdä aikaisemmilta kilpailukausilta tuttuja autourheilijoita kuin saada moikattua uusia tuttavuuksia ja keskustella heidän kanssaan tulevan vuoden sarjasta, Jyrki Lampela kertoo.

HUOM! Kuvia Hanaa Expolta löydät Galleriasta!

SEURAA MEITÄ SOMESSA!